Roadtrip - 3.den

3.DEN

VENTSPILS
Šesté největší město (k. r. 2017) je díky přístavu také jedno z nejbohatších v zemi. Pláž v tomhle městě byla lemována dětskými hřišti.

© Louise Delpech

IRBENE
V Irbene se nachází mezinárodní radioastronomické centrum s parabolickou anténou, která je využívána pro výzkum vesmírných těles. Původně je Irbene sovětské vojenské město, v bezprostřední blízkosti astronomického centra se tedy nachází ruiny části města. Irbene je v podstatě taková menší Skrunda (viz. článek Skrunda)




KOLKA
Mys Kolka je nejsevernější bod regionu Kurzeme a dělící bod mezi Rižským zálivem a Baltským mořem. U mysu vznikají silné proudy, takže na koupání můžete zapomenout. Navíc je tam strašná zima a šíleně tam fouká. Nicméně výhled na širé moře za to stojí.



MELNSILS
Vzhledem k tomu, že jsme se na mysu Kolka nekoupali, popojeli sme kousek dál :). Nicméně já jsem se nekoupala ani tam, moře v Lotyšsku není moře v Chorvatsku.


ROJA
Původně jsme chtěli být na západ slunce na Jurmale, jenže s naším portugalsko-italským tempem bychom na Jurmale mohli spíš pozorovat souhvězdí.. ani to ne, protože v tuhle dobu už tma skoro není. Rozhodli jsme se tedy vybrat jiné místo a tím byla pláž nedalo vesnice Roja. Samozřejmě západ Slunce si nevychutnáte bez piva. No a pivo v Lotyšsku koupíte jenom do 22:00. No a nejenom tempo naší jízdy, ale i tempo našeho rozhodování bylo portugalsko-italské a to i přes to, že většina skupiny byli Francouzi. Takže do obchodu jsme vbíhali 21:58. Vážně. A stihli sme to. Jenže naše skupina, co vyrazila pro zásoby pak nakonec víceméně nestihla ten západ slunce.



© Louise Delpech

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsme se vydali za starými vzpomínkami...

Riga z pohledu mlsouna